EN | SR
Razvoj web orijentisanog softvera
Ako Vaša firma posluje decentralizovano, a zahtevate centralizovani nadzor i obradu podataka, preporučujemo Vam centralizovani Web orijentisani software. Ovakav princip rada je primenljiv i izuzetno koristan i kod većih lokalnih računarskih mreža. Upotrebom ovakvog software-a štedite dragocene računarske i mrežne resurse, koji biste inače trošili na sinhronizacije podataka, ili pak novac za kupovinu više servera. Takođe, ovakav sistem Vam može pružiti mogućnost pristupa Vašim podacima bilo kad i bilo gde.

Pojednostavljeno, web software je program u obliku web sajta. Obzirom da se rad samog programa odvija na serveru, a krajnjem korisniku prikazuje samo u obliku web sajta, takve programe je moguće koristiti na bili kakvom kompjuteru na kome je moguće pogledati web sajt, ili čak i na modernijim mobilnim telefonima. Na ovaj način dobijate program koji može da radi kako u lokalnom mrežnom okruženju, tako i preko interneta. Takođe, upotrebom web orijentisanog softwareskog rešenja možete uštedeti na software-u. Kako se ovaj software može koristiti na više različitih sistema i uređaja, svih sposobnih za prikazivanje sajta, nestaje potreba za posebnim razvojem programa za različite platforme. Isti program možete koristiti kako na kompjuterima na Linux, Windows ili MacOS X sistemima, tako i na svim smartphone mobilnim telefonima.

Ako imate više kancelarija, i u svima Vam je potrebno da imate iste podatke, web orijentisano rešenje sa centralizovanom bazom Vam rešava moguće probleme razbacanosti podataka. Čest problem standardnih desktop rešenja je da su podaci razbacani po bazama podataka Vaših kancelarija. U ovakvim slučajevima se često određuje vreme sinhronizacije baza, ali u periodu između sinhronizacija često, zbog neusklađenosti podataka, mogu nastati neočekivani problemi ili nedostatak podataka kada su najpotrebniji, i samim tim gubici novca. U svakom slučaju, web orijentisani programi često mogu biti prava rešenja za Vas, a mi Vam ih možemo dostaviti!