EN | SR
Implementacija sistema
Pored planiranja informacionih sistema se bavimo i implementacijom istih. Bilo da su u pitanju računarske mreže, web serveri, baze podataka, sigurnosni sistemi ili bilo koji drugi software ili hardware, možete računati na nas.

Ono što naši klijenti najčešče zahtevaju od nas je planiranje, postavljanje i organizacija računarske mreže unutar njihove firme. Uz to je neizbežno i povezivanje mrežnih štampača, servera za skladištenje podataka i drugih elemenata neophodnih za efikasno funkcionisanje firme.

Posebno popularna usluga, u poslednje vreme, a koju nudimo našim klijentima, je potpuno prebacivanje funkcionisanja njihove firme na Linux operativni sistem. Na raspolaganju Vam je modifikacija OpenSUSE Linux-a, namenjena poslovnim korisnicima. Ova modifikacija OpenSUSE Linuxa sadrži sve programe neophodne za efikasan rad u kancelarijskom okruženju. Pored standardnih alata za kucanje teksta, tabelarna izračunavanja, crtanje i slično, tu su i programi neophodni za uživanje, mali predah i opuštanje. Paket sadrži popularni OpenOffice (potpuna i kompatibilna zamena za Microsoft Office), Muzičke playere (u Windows Media Player ili Winamp stilu), nekoliko različitih alata koji mogu poslužiti kao poprilično efikasna zamena za Adobe Photoshop, Ilustrator ili Image Reaady. Šta je najbitnije za Vas u svemu ovome? Najbitnije je to da je Linux, kao i većina programa za njega, besplatan! Ono što mi Vama nudimo je povoljno održavanje i instalacija Linux sistema u Vašoj firmi. Imaćete legalan softver koji ne morate da platite! Plaćate, kao i do sada, samo instalaciju i održavanje! Naravno, za one koji prate dešavanja na Linux sceni, nudimo i mogućnost instalacije i održavanja Linux distribucije po Vašem izboru!

Pored postavljanja UNIX baziranjih sistema, nudimo Vam i usluge instalacije i podešavanja Windows baziranih sistema, ako Vi to želite. Nije bitno da li je u pitanju postavljanje Windows Web servera, Exchange ili MSSQL Database dervera, ili čega već drugog. U svakom slučaju Vam možemo izaći u susret.

Pored MSSQL baza podataka, bavimo se i implementaciom drugih database sistema (IBM DB2, Oracle, MySQL, PostgreSQL...).

Ceo sistem, naravno, ne bi bio potpun bez kompletnog networkinga i bezbednosti mreže. Nudimo Vam usluge konfiguracije i postavljanja firewall-a, routera i druge mrežne i bezbednosne opreme i softvera.